Tammikuun blogi, talven ihmemaa

Home / Blogi / Tammikuun blogi, talven ihmemaa
Tammikuun blogi, talven ihmemaa
Tammikuu hyvässä vedossa lammastilalla Miehikkälässä. Tätä kirjoittaessa pakkanen paukkuu nurkissa, ulko saunalle mennessä pauke ihan säikäyttää ja koirat on mukava ottaa saunan lämmitykseen mukaan. Talven ihmemaa, sitä tämä todella on viime vuoden talvettomuuden jälkeen. Lampaat viihtyvät lampolan suojassa, lämpölamppuja paikaksi auringossa on lisätty, jonne voi vilun yllättäessä hakeutua alle.
Tammikuu on tilallamme rauhoitettua aikaa eläinten suhteen, teuraseriä ei lähde. Joulunajan kysyntä ilahdutti lämpimästi ja nyt on aika kasvatella karitsoita.
Eläinlääkäri kävi tilalla eilen tiineysultran merkeissä. Tulos oli oikein ilahduttava, karitsoita on odotettavissa helmikuun loppupuolelta alkaen.
Tammikuu on itselle aikaa, kun mielessä vielä pyörii vahvasti edellinen vuosi, ihan käytännön syistäkin, kun edellisen vuoden tilinpäätöksen aika on käsillä. On myös mietittävä, mitä tehtiin, mitä vuosi toi tullessaan, mitä voisi parantaa ja tehdä toisin.
Tammikuussa tilapuoti on ensimmäistä kertaa säännöllisesti avoinna lauantaisin klo 10-15, jatkoa sille vahvasti harkitaan.
Yhteistyö Idän pellon kirpputorin ja Miehikkälän käsityöläisten käsityöpuodin kanssa jatkuu, uutta tuotetta mielessä, siitä toivottavasti lisää pian.
Lampolassa on tammikuussa perusruokinnan lisäksi nyt käsillä syyskaritsoiden vieroitus. Voi sitä sydäntäsärkevää itkua, kun karitsat erotetaan emoistaan! Tämä on varsin tarpeen, sillä suomenlammas voi tulla sukukypsäksi jo kolmen kuukauden iässä. Emoille on tarpeen jo lepoaika, umpeenpano (maidon tulo tyrehtyy ja emoja pääsee kuntouttamaan), karitsat erotetaan uuhi-ja pässiryhmiin. Lampolan karsinaryhmiä muutellaan taas optimaaliseksi tuotantovaiheen mukaan.
Käsityöpuolella on ollut hidastempoista tekemistä. Säärystimiä, kolmiohuivia, huovutettavien lapasten aihioita nahkapohjaisten tossujen tekoa. Saisipa jo viimein piakkoin shaaliloimen kangaspuihin ja pääsisi kudontatöihin.
Kotisivut ovat päivityksen alla ja opitaan uutta tavoitettavuutta, sekä näkyvyyden lisäämistä, ehkäpä sinäkin löydät Seppälän lammastilan, ja jotain itsellesi -kaikilla aisteillasi-