Helmikuun blogi

Home / Blogi / Helmikuun blogi
Helmikuun blogi

Helmikuu käynnisti aktiivisen toiminnan

Pitkiä villoja!
Helmikuu on heilahtanut pitkälle täällä Seppälän lammastilallakin. Karitsointiaika senkun lähestyy. Lampolassa työt ovat rutiininomaisia, kun eläimetkin ovat onneksi olleet terveenä. Aamu-ja iltaruokinnat, terveyden seuranta, rehupaalien vaihdot, päivittäiset kuivitukset… Kovat pakkaset asettavat haasteensa kylmälampolassa, mutta niistä on vielä selvitty. Lämpölamppujen alle pääsee halutessaan nuorimmat karitsatyhmät, ei siellä ruuhkaa tunnu olevan. Vesikupit ovat lämmitettäviä, ei tarvitse taistella jäätyvien vesien kanssa.
Saimme hankittua kaksi pässikaritsaa kasvamaan tuleviksi isäpässeiksi Pelson vankilan jalostuslampolasta toivottavasti pitkä matka vielä palkitaan elinvoimaisina karitsoita ajallaan. Pelson Hemmo ja Pelson Kundi saavat kasvaa ainakin syksyyn saakka rauhassa.
Petoaitojen rakentamishanke on alkanut tilakeskuksen ympärillä. Taloa reunustavat vanhat puut piti kaataa ikänsä puolesta ennen aidan pystytystä. Niissä riittää kuntojumppaa hetkeksi eteenpäin.
Vuoden toimintakausi on käynnistynyt 🙃🐑🐑🐑❤ tilapuoti jatkaa säännöllistä lauantai-aukioloa tammikuun hyvän vastaanoton myötä. Teuraserät ovat myös käynnistyneet, toivottavasti asiakkaat muistaisivat varautua ajoissa pääsiäiseen, pienellä tilalla erät eivät pysty olla suuria edes pääsiäisviikolla. Karitsanliha on iloksemme löytänyt tiensä yhä useamman lautaselle, ihan ympäri vuoden. Villatuotteiden kysyntä on myös kasvanut mukavasti, kuinka ihana onkaan kietoutua pakkasen paukkuessa villapaitaan ja pipoon, lapasiin, villasukista puhumattakaan.
Rekojakelut ovat myös tauon jälkeen jälleen parillisten viikkojen ohjelmassa. Huikeaa, miten ihmiset löytävät meidät pientuottajat kauppojen parkkipaikoilta, toreilta, parkkialueilta tuo rekotoiminta on upea väylä niin tuottajille, kuin asiakkaille-tiedät mistä ruoka tulee ja kuka sen ostaa. Ystävänpäivä oli upea, tilan lammasaterian merkeissä, 6.3 jälleen, varaa pöytäsi lammaskaaliaterialle!