Huhtikuu #blogi

Home / Blogi / Huhtikuu #blogi
Huhtikuu #blogi
Pääsiäinen on vietetty, vauhti kiihtyi kiihtymistään maaliskuun alusta aina pääsiäiseen. Karitsoinnit olivat päällä, karitsanlihakauppa kävi kuumaakin kuumempana, lammastilan pääsiäisaterialle tuli, kuin tulikin aivan mahtavasti tilauksia takeawey-ateriana. Sitten vauhti pysähtyi, kuin seinään. Viimeinen karitsointi oli myös 2. pääsiäispäivänä. Olo oli hetken, kuin jyrän alle jääneellä, kunnes tajunta pystyi käsittelemään asiaa. Kiitollisuus tulvi helpotuksen kyyneleinä. Toinen koronapääsiäinen lammastilalla. Rajoitukset, varotoimet, pelko, että asiakkaita ei tavoiteta, oli raskas. Asiakkaamme eivät jättäneet meitä, vaan poikkeusjärjestelyinkin sesonkiaika saatiin positiivisena maaliin. Kesää kohti on helpottavaa mennä, kun pakolliset menot saadaan katettua.
Lampolassa kirmaa emojensa kanssa aivan hurmaava joukko karitsoita. Kuusiviikkois punnitukset ovat juuri alkaneet ja karitsabaarin eväät maistuvat maidon rinnalla lisääntyvästi. Pakkohan karsinaan on kiireisempänäkin päivänä hetkeksi istahtaa ja silitellä uteliaita tyyppejä.
Lampaiden kevätkerinnät ovat aivan loppusuoralla. Villasäkit täyttävät toimiston. Kuun lopulla viimeistään kohti kehräämöä.Tänä vuonna kerintä on osaltamme mennyt sujuvimmin,kuin koskaan. Keritsemme muiden töiden lomassa joka päivä aina ryhmän kerrallaan. Sorkat hoidetaan samalla. Vähän päivässä, paljon viikossa.
Laidunkautta saadaan vielä hetki odottaa. Tänään kävimme ”Puuhamaan” petoaidat läpi. Jokunen tolppa vaati oikaisua, langat kiristystä ja eristimien vaihtoa. Melko hyvin ovat talvesta aidat selvinneet. Ehkä ”puuhamaa” saa jo tänä vuonna asiakkaita lammaspihaan majoituksen merkeissä, saa nähdä… Seuraa meitä facebookissa: Seppälän lammastila