Seppälän lammastilan tarina

Home / Seppälän lammastilan tarina

Seppälän lammastila- elämyksiä kaikille aisteille!

Sijainti ja historia

Seppälän tila sijaitsee Miehikkälän kunnassa Kaakkois-Suomessa. Tila on rakennettu alun perin 1945-1947, Seppälän perhe asutti tilan jouduttuaan evakkoon Ala-Urpalan kylästä. Tilalla on harjoitettu pienimuotoista ja monipuolista maataloutta kasvinviljelystä karjanpitoon.

Meille tila siirtyi 2004, kun hevostenpidon myötä etsimme omaa pientilaa, tällöin tarjoutui mahdollisuus ostaa sukutila Harrin enolta. Tilaa on peruskorjattu ja uudisrakennettu tästä lähtien.

Lammastilaksi

Omista hevosista luovuimme 2011, jolloin jäi huoli rakennusten tyhjilleen jäämisestä ja nurmipeltojen hoidosta. Lampaat astuivat kuvioon tällöin. Ensin hankittiin 7 nuorta suomenlammasuuhta, määrä näytti varsin pieneltä pellolla ollessaan. Tällä hetkellä tilalla on 2014 valmistunut lampola n. 100 uuhen katraalle.

Tapamme toimia

Lammastuotantomme kulmakivinä on hyvä eläinten hoito ja käsittely, tuotannon eettisyys, läpinäkyvyys -ja ympäristöä kunnioittava ja hoitava tuotanto, johon liittyy myös tuotteen mahdollisimman kattava hyötykäyttö. Alkuperäisrotumme Suomenlampaan kasvatus antaa mahdollisuuden murean karitsanlihan tuotantoon, maailmallakin arvostettun villan ja taljojen hyötykäyttöön, sekä lähialueemme maiseman hoitoon.

Asiakkaillemme haluamme tuottaa elämyksiä kaikille aisteille; tilalla pääset haistamaan, maistamaan, tunnustelemaan, kuulemaan ja näkemään tuotantoamme ja sen hedelmiä. Siksi tilallamme järjestämme lähes kuukausittain lammasateriatapahtumia, jonne varauksesta pääsee pienempi tai suurempi joukko.

Ryhmille järjestämme yksityistapahtumia kokous-tai juhlaväelle.

Tuotteiden myynti

Tuotteemme myydään tilapuodista, joka on avoinna sopimuksen mukaan. Kierrämme aktiivisesti myös markkinoita aina Itä-Uusimaalle ja Etelä-Karjalaan ulottuvalla akselilla.

Tervetuloa asiakkaaksemme ja tutustumaan tuotteisiimme!